tisdag 31 januari 2012

Naked nails..

Såhär ser mina nakna naglar ut nu för tiden! Dom var ju hemska där runt jul, men nu sköter jag om dom lite extra, och jag tycker dom börjar bli längre och finare igen, dom börjar se starka ut! =)


måndag 30 januari 2012

Christian Diors abricot cream

Förra veckan sprang jag runt hela Uppsala city i jakt på en riktigt vaxig kräm att ha på mina nagelband efter min nagelolja. Alla jag pratade med var totalt ovetandes och hade ingen aning på nåt bra förslag..men alla rekommenderade Christian Diors abricot cream som en bra nagelbandskräm.

När jag jobbade på Eckerö Linjen i somras stod jag ofta och smörjde in nagelbanden med just denna och gillade de, för det var så torrt ombord p.g.a all luftkonditionering, så även om det var mitt i sommaren så behövdes det!

På Kicks, Åhléns osv. kostar denna lilla burk 10 g /255 kr. Lite smärtsamt..dock var jag på birkkryssning till Åland i helgen, på taxfreen kostade den 178 kr så nu är den min!





Jag har bara hunnit ha på den typ 2 gånger, men den är riktigt skön! Inte för fet, men liksom lite seg så man kan massera nagelbanden med den en stund innan den sjunker in, och det känns faktiskt som att den gör nytta...närmare recension kommer väl om ett tag om Du vill?


Viva la Diva nr 122

Älskar formulan på Viva la Diva nr 122! Den är jättebra, och färgen känns stilig fastän den inte är klassiskt röd eller så..teal är snyggt! =)



söndag 29 januari 2012

Marilou bio handkräm

Handkrämen har en speciellt lukt. Duschkrämen och ansiktsrengöringen luktar också ganska mycket, men jag tycker ändå det är en ganska god doft som jag upplever som naturlig. Handkrämens doft vet jag inte riktigt vad jag tycker om, den är dock inte lika stark.



Handkrämen känns mjuk och skön men går ändå in snabbt i huden, den är också skapligt dryg, man kan ta mindre för att den ska gå in snabbt eller ta lite mer när man ska sova. Jag har även provat att smörja nagelbanden med den efter min nagelolja och jag upplever att den lite grann kapslar in fukten, lite som vax.

Fortfarande opraktiskt skuvlock, ändå känner jag att det är mer okej på en handkräm än på en ansiktsrengöring, men korken blir lite han eftersom man är lite kladdig när man ska skruva på den igen.

lördag 28 januari 2012

Marilou Bio dagkräm

Marilou Bios dagkräm kommer i en liten tub (hygienskt och bra!) men med opraktiskt skuvkork.



Krämen känns ganska fet och jag tycker det tar länge för den att gå in i huden. Är man väldigt torr så kanske det känns skönt, men jag är van vid en väldigt lätt men fuktrik fuktkräm.

I'm not really + rosett

Har opi:s I'm not really a waitress på naglarna igen!


Den söta rosettringen är köpt för 10 eller 15 kr på rea på JC!

fredag 27 januari 2012

Marilou Bio ansiktsrengöring

Det som slår mig är hur opratiskt det är med skuvlock på skönhetsprodukter, svårt att hantera!



Ansiktsrengöringen i gelform är odryg, jag får ta ganska mycket för att kunna skumma upp den. Jag upplever också att den ganska lätt glider ur handen när man är blöt (vilket man såklart är när man ska tvätta ansiktet) Annars känns den skön och jag som inte har torr hud tycker den känns bra.

Bra med ekologiska produkter till bra pris, opraktiskt förpackning och stark doft dock!

Nåt som slog mig första gången jag provade den var att den luktar massor! Det må vara en naturlig doft, men den luktar starkt, så var förberedd! Jag är inte van att ha doftande produkter i ansiktet så det känns lite ovanligt.

torsdag 26 januari 2012

Marilou bio duschkräm

Marilou Bios duschkräm med grönt te luktar fräscht, en ganska naturlig doft, men den doftar, så är du känslig får du provlukta innan köp. Den är inte så dryg, går bra att skumma upp och känns skön. Det är bra att den är ekologisk, och priset är härligt.



Duschkrämen har dock den bästa förpackningen eftersom den har snäpplock, vilket de andra produkterna saknar, så där får den plus!

onsdag 25 januari 2012

10 gånger OPI - russian navy

Näst sista lacket är russian navy, en riktigt mörkblå färg som i vissa lägen ser svart ut. I flaskan ser den mer lila ut än på naglarna.



Jag har 2 lager och formulan var helt okej, men inte lika bra som hos canjun shrimp, big apple red och I'm not really a waitress.

tisdag 24 januari 2012

10 gånger OPI - you don´t know Jacques!

Nästa lack har jag redan i fullstorlek, så jag använde det.

Det är ett brunaktigt matt lack, och den matta effekten är riktigt snygg, men den förändras när man har på tex. nagelolja som jag har på flera gånger per dag..



Formulan är ganska besvärlig, tar man för lite lack på penseln så dras det redan målade lacket med, tar man tjockt kan det nästan bli kanter av det..inte helt enkelt alltså, så ett matt överlack känns som en lättare lösning för att få den snygga matta effekten!

måndag 23 januari 2012

Gör din egen dip in burk! =)

Jag älskar Depends dip in burk för att ta bort nagellack. Det är så mycket smidigare än att sitta med bomullsrondeller och hålla på..

Dock så blir ju lösningen ganska snabbt smutsig, speciellt om man ofta har mörka eller pigmentrika lack..och jag upplever att glitternagellack ruggar upp svampen så att det lossnar små bitar av den, vilket till slut gör att burken känns jobbig.

Jag har redan läst tipset om att hålla ut den gamla nagellacksremovern och hålla på ny egen, jättebra tips! Jag tar det sedan ett steg längre och byter ut svampen också..

Du behöver:
-En burk, kanske en gammal dip in från depend? (eller en mycket mindre)

 - 2 stycken vanliga tvättsvampar, såna man kan diska och städa med. Dessa kostar                                    ju inte många kronor på rusta eller willys!


- valfri nagellacksremover.









Ta och tryck ner svamparna i burken med den mjuka sidan mot varandra. Häll på valfri nagellacksremover.  Klart!!! Nu är det bara att trycka ner 1 finger mellan de 2 svamparna snurra lite på burken och nagellacket är sedan borta i ett nafs!

                                         Snyggt med 2 färger på svampen också! ;)




Förslagsvis kan man ta en ännu mindre burk och dela svamparna i 2, så kan man byta ännu oftare! =)

Är min idé Hiss eller diss?

Jag gjorde den igår och tycker det funkar precis lika bra som vanliga burken, om inte bättre, då svamparna är närmare varadnra = mindre hål vilket är bra för mina yttepyttefingrar! =)



söndag 22 januari 2012

Hårband blomma

alla accessoarer kostar 10 kr på GinaTricot just nu, och jag köpte bla. detta hårband med en blomma, enkelt sätt att piffa upp en frisyr på! =)




lördag 21 januari 2012

Födelsedagsmanikyr

Igår fyllde jag 24 år, och min födelsedagsmanikyr bestod av Mavala madras och på lillfingrarna hade jag blingade MNY 142A.


Dagen bestod av lite simmning och shopping nu när det är halva reapriset (köpte pyjamasbyxor, linne och morgonrock för 100 kr) och middag med familjen och pojkvän, trevligt!


fredag 20 januari 2012

Trind nagelbalsam

Jag har ju skrivit om trind nagelbalsam förrut och nu gör jag det igen!

Denna produkt återfuktar nageln, man penslar på den, låter den sjunka in i 2 minuter och masserar sedan in överskottet. Jag gillar att kunna återfukta mina naglar precis innan jag målar dom, och trind skriver att detta går bra eftersom nagelbalsamet inte innehåller olja. (nu uppmanar ju scratch till att just ha på olja innan man målar, och kan man göra så med scratch så funkar det nog med alla oljor tror jag..)

Lukten är fräsch och jag upplever en svalkande känsla, hur man nu kan känna något med naglarna..:P



Loodie skrev en mycket bra recension om denna produkt, så klicka er gärna in till henne och läs mer om ingredienserna, och se före och efter bilderna, hennes naglar ser verkligen återfuktade ut efter applicering! =)





torsdag 19 januari 2012

Trind nagelstärkare "white pearl"

Trind nagelstärkare finns i en matt variant (om man inte vill att det ska synas alls/bra för män), i vanlig genomskinlig glansig formula och i formula med färg. Jag valde skimrande "white pearl" tror jag den hette, fanns även i rosa, men jag tänkte att det var svårare att måla över.

Här ser ni hur det ser ut!

                                         Med ett lager, blir det mest lite skimmer!




                                                     Och med 2 lager, lite mer täckande!

onsdag 18 januari 2012

10 gånger OPI - I'm not really a waitress

7:e lacket ut är I'm not really a waitress. En djupare röd färg med fantastiskt fin skimmer!

Eftersom jag älskade magnetic raspberry red och Mavala Madras så blir I'm not really a waitress en favorit det  också!

Jag kanske ska göra en jämförelse någon dag?



Jag har 2 lager, utan överlack.

10 gånger OPI - big apple red

Nu börjar jag verkligen förstå varför OPI är så populärt! Formulan är så bra, färgerna grymt snygga...wow! Jag blir mer och mer tacksam över min fina julklapp! =)

6:e lacket jag testar är big apple red, en riktigt klarröd färg, oerhört klassiskt, och jag älskar det. Rött är liksom aldrig fel, det kan kännas lite för klassiskt och därmed tråkigt ibland, men det ÄR väldigt fint!

Jag har 2 lager, bra formula, bra torktid...fin färg...Nu när jag byter lack varje dag skippar jag överlacket, så som ni ser har lacken riktigt fin lyster och glans också! Jag kan ana lite VLN på bilderna, så om det stör kanske ett tredje lager vore bra.


tisdag 17 januari 2012

10 gånger OPI - cajun shrimp

Cajun shrimp är ett orangerött lack. Jag har 2 lager på bilden, förmulan är bra, torktiden likaså.

Efter mavala wakki orange i somras så är jag inte "rädd" för orange längre...om jag ska va ärlig tänkte jag nog knappt ens tanken att ha orangea lack förrut..men nu tycker jag det är riktigt snyggt, inte lika klassiskt som rosa eller rött utan lite roligare! Det är jättesnyggt när man är brun, och jag kan bara tänka mig hur grymt snyggt det vore på någon med ett par toner mörkare hudton än jag..wow!


Ny förvaring nagelvård

Den lådan som jag tidigare hade mina lack i får nu ta hand om min nagelvård istället, alltså över och underlack ,stärkare, filar, polarere...



En närmare titt på vad som finns i lådan:

- depends dip in burk blå
- kiss dip in burk för att ta bort gelé
- 2 flaskor med aceton..hm...
- Cuccio nail paste
- trind nagelbalsam
- trind nagelstårkare
-mavala nagelstårkare
-mavala 2 fas
- mavala nagelserum
-sally hansens cuticle remover
- OPI oil to go
- redskap att peta ner nagelbanden mer
- mavala nagelborste
- dotting tools
-nail art penslar
-flera nagelfilar
-flera nagelpolarere från trind och depend
- OPI diamond file
-nagellacksfäskehållare
-gelé och aktiveringspray från depend


-

måndag 16 januari 2012

Ny lackförvaring

Jag har hittat en ny lite större (gratis på Willy´s!) förvaring för mina nagellack (ej för nagelvård). förrut har min lacklåda varit överfull, nu ser det plötsligt lite tomt och ödsligt ut...det finns iaf definitivt plats för fler lack i mitt liv! ;)



En liten sammanfattning av vad jag har:

- ca 40 st depend minilack
- 10 st Viva la Diva lack
- 3 st H&M lack
- 8 st mavala lack
- 4 st Nubar lack
- 3 st fullstora Orly lack och och 3 st mini Orly lack
- 15 st IsaDora lack
- 9 st MNY lack
- 1 st trind lack
- 2 st essie lack
-  1 st china galze lack
- 4 st OPI i fullstorlek och 10 st små OPI lack
- 3 st Loreal lack
- 2 st nivea lack
- 1 st scratch lack

Det var en liten översikt..några lack som jag själv inte gillar lämnade jag åt min mamma!=)

Imorrn får ni se min förvaring av nagelvård!

söndag 15 januari 2012

10 gånger OPI - strawberry margarita

Det här lacket är ganska så knallrosa och är riktigt jag! Jag har varit lite tveksam till de 3 första lacken, men resten ser jag verkligen fram emot! =)



Jag tror jag har 3 lager, av någon anledning chippade det dock efter några timmar, funderar på om jag hade för mkt nagelolja under..:P


lördag 14 januari 2012

Ny Trindkur

Just nu kör jag en nu trindkur, vilket innebär att jag varje dag tar bort lack, har på nagelbalsam för att återfukta naglarna och sedan har på trinds nagelstärkare. Denna gång har jag nagelstärkare med färg, den är vit och skimrande! =)

Läs mer på Trinds hemsida !

Nail BalsamNail Repair Natural

fredag 13 januari 2012

Bakpulver och limesaft mot missfärgningar

Idag testade jag på skoj att sätta naglarna i bakpulver utspätt med limesaft..det bubblade på fint en stund! Jag hade dom i blöt i 10 minuter, och jag ser skillnad på min behandlade och obehandlade hand, ni får nog klicka upp bilderna så kanske ni ser om ni har skarpa ögon..:P




Jag tänker kanske inte att jag har så hemskt gula naglar, men dom är ju inte jättevita heller...jag använder ju redan regelbundet Cuccio nail paste som ska rengöra och arbeta med missfärgningar, men ibland kan nog lite extraarbete göra susen! Andra sätt jag nog ska prova är rengöringstabletter för tandproteser (hihi, det är sant!) och att polera bort missfärgningarna.

torsdag 12 januari 2012

Marilou Bio på Kicks

detta är produkter från ett pressutskick!



vecka 4 släpps en ny ekologisk hudvårdsserie på Kicks som heter Marilou Bio.

Deras tanke ska vara att ekologiskt inte betyder dyrt, och därför har de inte lagt pengar på snygga förpackningar eller reklam. Jag tycker det är riktigt gulligt att grundaren har döpt serien efter sin fru som heter Marilou!


Det jag får möjlighet att prova är:
- day cream, 30 ml för79 kr
- face cleansing foaming gel, 75 ml för 79 kr
- green tea shower gel, 150 ml för 79 kr
- hand cream, 75 ml, 79 kr

Riktigt bra priser är det, så det tycker jag är bra! Ska börja prova så återkommer jag med recensioner..något Ni ä speciellt intresserade av?


detta är produkter från ett pressutskick!

onsdag 11 januari 2012

10 gånger OPI - Tickle My Frence-y

Nästa lack ut är Tickle My Frence-y, den är diskret men inte lika tråkigt som bubble bath!

Jag har 4 lager på bilderna, jag brukar sällan måla mer än 2, men jag ville ha få fram färgen och täcka VLN.

Jag kommer och tänka på Mavala Velvet, som jag gillar, när jag ser detta, vad tycker ni!?


tisdag 10 januari 2012

Mina naglar - då och idag

Den 23:e december klippte jag ju under stor smärta ner mina naglar och sedan dess har jag varit extra noga med att ta hand om dom för att dom snabbast möjligt ska växa ut igen och få lite längd..här kommer före och efterbilder! Tagna 23 dec. resp. idag.


                               


                                                Usch och fy för detta!!




                                                Det börjar kännas bättre nu...=)


Vill Ni Kära Läsare ha en ny serie där jag avslöjar vad jag har gjort under dessa 17 dagar?

måndag 9 januari 2012

dagens sminkning - lördag

I lördags bar jag denna make up. Tycker den ser väldigt naturlig och fin ut..men ska jag avslöja en sak?! Jag har svart OCH mörkblå ögonskugga på mig! :D

Hemligheten är att applicera den på rätt sätt...vill du lära dig får du kontakta mig! =)


söndag 8 januari 2012

Uppdatering av OPI bubble bath

Jag tyckte ju att färgen på OPI bubble bath var så trist, att jag körde på lite "nai lart" om man nu kan kalla såhär enkla saker för det.

Jag tog depends nail art lack i silver och silverglitter. Först drog jag en linje med det silvriga lacket där den fria kanten går och sedan målade jag på med glittersilver nail art lacket ovanför silverlinjen på fria kanten.

Jag tycker verkligen att naglarna ser ut som ett par klassiska fejknaglar, med en diskret färg och lite glitter på tipparna! Gilla eller inte?



lördag 7 januari 2012

10 gånger OPI - bubble bath

Bubble bath är nästa lack jag testar ut Opi:s kit med sina 10 bästsäljande lack.

Formulan är bra, fin glans i lacket av finfint skimmer, men färgen är SÅ tråkig! Verkligen diskret och många gillar den säkert, men jag vill att nagellack ska synas! =)

Jag sa att jag skulle vissa upp penseln, visst är den liten och söt! Lätt att komma åt med långt ut på naglarna mot nagelbanden, så jag gillar!




OPI bubble bath - fin, men tråkig färg.


fredag 6 januari 2012

Nagelmask

Nej, jag har ingen läskig nagelsjukdom som kallas "nagelmask" utan jag har som en ansiktsmask men för naglarna!!

jag köpte den på Kicks för ett par år sedan och använder den till och från. Man penslar på den på naglarna, låter den verka några timmar eller över natten och drar sedan av den från varje nagel, det är alltså en s.k peel off mask.

Den luktar gott och jag inbilldar mig att den ger fukt och nyttigheter till naglarna! =)

Den heter förresten Deborah Nail space peel off nail mask. Nu när märket inte finns kvar på Kicks vet jag inte var man kan köpa det, kanske över nätet? Vore kul om någon visste!

Obs, det är inte nagelmasken jag har på naglarna!!


Flätad

Idag efter att jag tvättade håret (med balsam alltså) så gjorde jag lite flätor, så imorrn blir jag lockig och fin! =)

Flätor måste vara enklaste sättet att få vågor..orka hålla på med rullar, locktång osv..fast iofs blir resultatet olika och lockar med locktång är ju jättefint med! =)



torsdag 5 januari 2012

Elefant för en stund eller ansiktsmask?

Ikväll känner jag för en liten ansiktsmask, valet föll på MK clarifying mask som rengör, tar bort överskottstalg, förminskar porer och gör huden matt men riktigt len!


Visst är jag snygg i en halvtorkad lermask?! Jag ser ut lite som en elefant..undrar om elefanter har torr hud? *filosoferar på kvällskvisten*

onsdag 4 januari 2012

Luster 1 hour light whitening system

Jag var med i the smile shops jultävling på facebook och jag vann! (okej, vi var bara 10 st som var med och tävlade men ändå roligt!)

Det bästa var att man själv fick välja vad man skulle vinna, och jag valde Luster 1 hour light whitening system!

Här kväll har jag testat produkten som ska bleka tänderna upp till 6 nyanser på bara en timme!

Man sköljer med munsköljen, penslar på gel och håller sedan lampan mot tänderna i 2 minuter. Detta upprepas i en timme/tills man är nöjd.

Jag tycker det är svårt att se resultatet på mina bilder..vad tycker ni, syns det nån skillnad!?

Jag har ju blekt tänderna tidigare med andra produkter, det påverkar säkert att jag inte ser så stor skillnad..men snabbt ändå på bara en timme!



Förebilderna är till vänster och motsvarande efterbild till höger..Klicka gärna upp bilderna så att ni ser bättre..(även den osminkade sanningen, på gott o ont..)











tisdag 3 januari 2012

10 gånger OPI - alpine snow

Jag fick ju ett underbart kit med 10 av OPI:s bästsäljande lack i julklapp av pojkvännen, nu börjar testningen!

Först ut är vita alpine snow. Vita lack är ju jämt lite svåra tycker jag att få jämna utan streck, om du fattar vad jag menar?

Jag har 2 lager av alpine snow och tycker det ser bra ut på håll, men inte perfekt om jag tittar noga på det nära.


Formulan var bra (förrutom att finishen inte blev perfekt, antagligen p.g.a att det var just vitt) och penseln i dessa små flaskor är riktigt liten, söt och tunn. Jag måste fota och visa er någon dag! =)


måndag 2 januari 2012

Skönhetslöften?

Vissa personer brukar ju ge nyårslöften, så jag undrar om du har något skönhetsrelaterat löfte?

Jag avgav väl inget speciellt löfte, men jag oljar naglarna morgon och kväll efter dermanail och har olja i hårtopparna varje dag..det är dom små detaljerna som gör det, eller!? ;)

söndag 1 januari 2012

Nyår - make up

Min nyårsmake up bestod av sotade ögon i svart och glittrande mörkblå, sotade ögon funkar alltid och det känns väldigt kul att kunna göra det!

Jag tycker att jag fick till en fin form på mina ögon, jag har ju ganska små ögon, så jag ska inte ta det mörka så långt in, det tynger ner ögat, utan jag försöker hålla mig precis i ytterkanten.



En liten närbild på ögonmake upen, dock inte en så bra bild..