lördag 9 februari 2013

Grejen med nagelbäddar

Jag har tidigare inte fattat grejen med långa nagelbäddar. Jag tycker en "jämnare" fri kant (eller hur jag ska beskriva det) ser snyggare ut, enligt mig, men jag kan ändra mig om jag får bra argument!

Jag läste ett inlägg hos Fridas nagelblogg (gå gärna in och läs!) och insåg att en längre nagelbädd ger stöd åt nageln och därför kan nageln hålla bättre och växa sig längre. Hon tipsar om ett par saker för att få huden under naglarna att växa bättre, nämligen:

- använt handskar vid disk, tvätt, trädgårdsarbete osv eftersom t ex diskmedel "fräter" på huden.

- undvik att peta under naglarna

- Olja under naglarna och massera in med en mjuk nagelborste, rengör även under naglarna med borsten

Enligt Frida ska man kunna börja se resultat efter månader...så jag ska försöka testa!
2 kommentarer:

  1. För mig växer nagelbädden upp under ca hälften av min fria kant, har jag 5 mm fri kant har huden växt upp under till ca 3 mm. Jag gillar inte att ha naken naglar då eftersom den fria kanten blir så ful, i och för sig, nakna naglar har jag ju bara mellan att jag tar bort ett lack och lägger på ett nytt. Fast jag få ju glädjas över att det ger mig väldigt starka naglar, jag bryter dem nästan aldrig och de skivar sig otroligt sällan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va intressant att få bekräftat att det verkligen ger starkare naglar! Nu blir jag ännu mer motvierad att testa och se om jag får mina att växa"! Och du verkar förstå vad jag menade med snyggheten på den fria kanten...men man kan ju jämt jämna till den själv med lite fransk manikyr..;)

      Radera