lördag 29 juni 2013

Hårskolan del 4: att tvätta håret

Hur tvättar du håret?

Nu tar jag upp sånadär självklara saker tänker ni säkert!;)

Några saker att tänka på:

- red ut håret innan du ska tvätta håret

- hitta produkter som passar ditt hår! Det här är svårare än vad man tror..vissa hår älskar balsammetoden, shampoo och balsam i vanlig ordning, eller först balsam för att skydda längderna och sedan shampoo och ev balsam igen efteråt. Jag själv har i Hårologi multi treat, tvättar håret och sköljer ur alltihop!

- Ta inte upp allt hår på huvudet och massera shampoot som dom gör på alla reklamer, har man lite lägre hår blir allt bara trassligt av detta!

Gör inte såhär! bildkälla

- tvätta hårbotten med shampoo, när du sköljer ur det rengörs längderna tillräckligt (ofta är hårbotten lite fet och håret/topparna lite torrt

- balsam ungefär från öronen och neråt, speciellt om du har lite fetare hårbotten/platt hår

-krama ur vattnet ur håret, gnugga det aldrig med en handduk då det ruggar upp hårets yttre skikt

- låt gärna håret torka helt innan du reder ut det efter tvätt, tänk på hur skört blött papper är jämfört med torrt, håret är likadant! Jag märker att jag tappar mycket mindre hår om jag väntar tills det är torrt, få tappade hår = håret gillar vad du gör!

Det här är några rätt så vedertagna tips, men alla är olika och ens hår "tål" olika mycket beroende på gener, hur "hårfåfäng" man är och hur långt/kort hår man har/vill ha!

Testa dig fram, är du uppmärksam så märker du vad som funkar för dig!

2 kommentarer:

  1. Alla tips pratar ju om att man ska borsta håret när det är torrt men utöver att jag då ser ut som en riskbuske så är det det som bryter flesta strån för mig. I stället borstar jag genom håren medan jag har balsam i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har också testat att reda ut med balsam i, men då tappar jag massor med hår..kul att det fungerar så bra för dig!=)

      Radera