måndag 13 maj 2013

Känner ni till Hårologi?

För ett tag sedan blev jag tipsad om Hårologi och deras produkter. Företaget är svenskt och har funnits sedan 1975.

Nyfiken som jag är letade jag upp en Hårologisalong i Uppsala (Creative zone bla) och gick dit. Där knyckte dom ett hårstrå av mig och mätte styrka och sträckbarhet i en maskin. Jag fick resultatet att mitt hår är hydrofobt (alltså fuktavstötande) och blev rekommenderad produkter därefter.

Hydrofobt (fuktavstötande hår) är ofta grovt, svårformat, sprött och torkar snabbt. 
Hydrofilt (fuktälskande hår) är tunt fint hår som drar till sig fukt, lätt blir platt och trassligt.

Naturligt vis behöver dom här 2 olika hårtyperna olika vård och hydrofoba hår behöver mycket fukt medan hydrofilt hår behöver återuppbyggas.

Jag bestämde mig för att testa produkten multi treat som är inpackning/rengörande/utredande och funkar som inpackning/balsam/shampo, jag använder alltså bara detta till när jag "tvättar" håret.

Flexi spray är en produkt som passar alla slags hår och ger fukt o vård till håret. Sprayen kan användas varje dag i torrt eller fuktigt hår för att förbättra hårkvalitén.

Jag tycker konceptet är spännande, och man kan även få speciella extrakt iblandade i sina produkter om man tex. har mjäll, torrt hår, kliande hårbotten eller liknande, jag gillar att man verkligen kan få individuella produkter för sitt hår!

Jag kommer förmodligen testa fler produkter, fortsättning följer..
hår, hair care,hårvård, hårologi
Hårologi flexi spray och multi treathår

2 kommentarer:

  1. Jag har varit på en sån salong för många många år sen. Då drog de också ett hårstrå och mätte styrka bl.a. Jag kommer inte ihåg vad de sa om mitt hår. Men det är en bra grej, absolut. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul, jag klippte mig inte ens där utan gick bara in och blev "undersökt"! Testade du några produkter?

      Radera