fredag 12 november 2010

Unicefs viktiga arbete!

Tre små barn hittas hungriga och nakna

“När Olle är tre år, Sara, fem och storasyster Lina, sju, hittas de av polisen. De är nakna och utsvultna och finns i den lägenhet där de bor med sin mamma. Olle bär en överfull blöja och i deras sängar finns varken madrasser eller sängkläder. Det råder kaos i lägenheten, som inte städats på så länge att stanken når ända ut i trapphuset. Barnen har misshandlats systematiskt under en längre tid, Lina har stuckits med glasbitar och rispats med spik och Sara berättar att hennes sår kommer från att mamman slår henne med sopborsten. De har varit inlåsta i lägenheten dygnet runt och varken gått till skola eller dagis...”
Detta är inledningen till ett av de fall där barn far illa och där UNICEF menar att utgången kunde sett annorlunda ut om barnkonventionen vore svensk lag.
Läs klart detta fall och en rad andra skrämmande historier på blog.unicef.se. Där kan du också skriva under för barnkonventionen som lag och hjälpa till att sprida kampanjen. Ju fler barnrättskämpar desto större möjligheter att påverka!
Ta  mig till kampanjbloggen nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar